Овесеното брашно е богато на протеини, бедно на глутен и с ниско съдържание на нишесте. Богато на витамини В1, В2, В3, В5, В6, фолиева киселина и на минералите - калций, магнезий, фосфор, калий, селен.
Ценен енергиен източник, който може да прибавите в режима си на хранене. Има приятен аромат, който лесно се съчетава с различни храни. Брашното от овес е относително бедно на глутен. Овесеното брашно може да бъде добавяно в множество рецепти, като заместител на част от нужното брашно, с което се постига по-здравословно тестено произведение с нетрадиционен и интересен вкус.
Хранителни стойности за 100 г:
Енергия - 404kcal
Протеини - 14.66 г
Въглехидрати - 65.7 г
Мазнини - 9.12 г
Пепелно съдържание - 1.97 г
Фибри - 6.5 г
Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност