Моята количка
Вашата кошница е празна!
Ечемик за покълване[/caption]Подходящи за директна консумация както и за приготвяне на ечемичен малц. Една от най-древните рецепти за правене на бира е от ечемик:
Първо се намокря ечемика с вода и се оставя да преседи.
След това мокрите зърна се смесват с леко запечените ечемичени кълнове (малц) в голям съд и се добавя още вода. Тази смес се оставя да ферментира. Течността става доста плътна и трябва да се прецеди преди употреба.
За покълване поставете 200гр в чиния и покрийте с вода. След 12 часа излейте водата и оставете зърното в чинията. Поддържайте го влажно и го разбърквайте. След 72 часа имате кълнове готови за консумация.В 100g се съдържат:
белтъчини - 12,48g
мазнини - 2,3g
въглехидрати - 73,48g
енергийност - 354kcaПроизход:България
| Модел: | ечемик-за-покълване-500гр |