Брашното от рожков е биопродукт и често е определян като заместител на шоколада, според някои и на какаото. Трети твърдят, че има вкус на нещо много познато, но им е трудно да определят на какво точно. Независимо от това дали прилича на някакъв друг продукт или на себе си, рожков съдържа много полезни вещества.Много богат на фибри и пектин, има ниско съдържание на натрий. Една чаша рожково брашно съдържа приблизително 40гр. фибри.Освен това е много по-малко калорично от какаото – брашното от рожков има с около 60 % по-малко калории. Съдържа много калций, магнезий, желязо, фосфор, манган, витамини В1, В2, В3, В6 и D.Растението представлява дърво, което започва да ражда плодове чак след шестата година. Наричат се рожкови шушулки. Рожковото дърво е вечно зелено.Шейк с рожково брашно:Необходими продукти: ½ ч.ч ядки по ваш вкус, ванилия, мед, 3 с.л брашно то рожков, вода, 4 бананаНачин на приготвяне: Бананите трябва да се нарежат на парчета, слагате с останалите продукти в блендер и разбивате хубаво. Всички продукти могат да бъдат заменяни. Съставки: брашно от рожков.Съхранение: Да се съхранява на сухи и проветриви помещения далеч от слънчева светлина при стайна температура (220С).Употреба: За влагане в храни.Произход: ИспанияХранителни стойности на 100g продукт:енергийни стойности 1574kj/376kcalвъглехидрати 77,1gот които захари 31,4gмазнини 0,4gбелтъчини 5,1g
Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност