Брашното от овес e богато на протеини и минерали. Чудесен заместител е на обикновеното брашно за направата на тесто. Съдържа белтъци, които се усвояват по-добре от оргазнима.Oвесеното брашно съдържа специфичен вид влакна, известни като бетаглюкани. Благоприятният им ефект върху нивото на холестерола е доказан.Освен това антиоксидантни съединения в овеса помагат за предотвратяваното на уврежданията от свободните радикали. Това намалява риска от сърдечносъдови заболявания.Овесът е богат източник на магнезий - минерал, който играе роля при образуването на повече от 300 ензима, включително такива, свързани с абсорбирането на глюкозата и секрецията на инсулин.Неговата фина гладка текстура е идеална като сгъстяващ агент, или когато се смесва с пшенично брашно за направата на бисквити, хлебни продукти, торти и други сладкиши. Овесеното брашно може да бъде използвано и за производството на зърнени храни и леки закуски.
Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност