Просото е една от най-популярните зърнени култури, познати на човечеството още от древността. То е изключително хранително, не причинява затлъстяване, а веществата, които съдържа в действителност разграждат мастните натрупвания. Брашно от просо, източник на много витамини и минерали, е светло на цвят и има приятен вкус и аромат. Поради това, че не съдържа глутен, се използва в безглутенови диети, както и за добавка към други брашна.Брашното от просо доставя минералите магнезий, калий, фосфор, калций, цинк и манган в значими количества. Съдържа също и фолат, холин, ниацин, както и витамин К и Е.
Хранителна информация в 100гр:
Енергийност: 372 kcal
Белтъчини: 11.5 гр.
Въглехидрати: 74.4 гр.
Мазнини: 4.3 гр.
Здравословни ползи от консумацията на брашно от просо
Регулярното консумиране на тази зърнена култура има редица предимства:
Полезно е за сърдечно-съдовата система;
Намалява риска от астма и мигрена поради съдържанието на магнезий;
Възстановява телесните тъкани;
Понижава риска от диабет до голяма степен;
От особена полза при менопауза или високо кръвно налягане;
Предотвратява натрупването на камъни в бъбреците.
Брашното от просо доставя минералите магнезий, калий, фосфор, калций, цинк и манган. Съдържа също и фолат, холин, ниацин, както и витамин К и Е
Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност