Закваска за домашно кисело мляко, Болгари, 7 сашета
0.5 кг
19.8 лв. Единица 1 кг
Наличност: Наличен
9.90лв.
/ 5.06€
Description
Закваска за домашно кисело мляко
Оригинален български продукт
- Съдържа Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus
- Едно саше е заквасва 3 литра мляко
- Не съдържа генно-модифицирани съставки, консерванти, оцветителиКисело мляко е един от най-важните здравословни компоненти в дневния хранителен режим както на възрастните, така и на децата. То се включва в редица диети и е особенно подходящо при проблеми с разграждане на лактозата и способства за елиминиране на симптомите на лактозна несъвместимост. Този проблем най-често се среща при деца и хора в старческа възраст. Млечно-киселите продукти получени от закваски "Болгари", съдържат пробиотични бактерии, разграждащи лактозата което ги прави особено подходящи за такива хора.Киселото мляко и особено домашно приготвеното е обичан традиционен български продукт. Специалната комбинация от бактерии в закваски Болгари Ви помага да направите в домашни условия кисело мляко с превъзходен вкус, аромат и консистенция, които се харесват от децата.Домашното кисело мляко се приготвя лесно или в уред за кисело мляко (продават се в магазините), или в друг съд.Отличителни качества:- придават на продуктите превъзходни вкусови и обонятелни качества
- притежава пробиотичен ефект
- има силно изразени антимикробни свойства благодарение на използваните щамовеЗакваска Болгари осигурява:Кисело мляко с плътен и гладък коагулум, без зърниста структура, с лъскав лоб, аромат – типичен, млечно-кисел, фина жилка на киселост и меко послевкусие.Съдържание в на едно саше:не по-малко от 108 живи лиофилизирани клетки от млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, изолирани от екологично-чисти райони.Не съдържа генно-модифицирани съставки, консерванти, оцветители.Начин на употреба:Съдържанието на опаковката се добавя към 1 до 3 литра предварително сварено и след това охладено до +44С мляко. Разбърква се до пълното й разтваряне, след което се налива в подходящи съдове. Ферментацията се провежда при температура 42-44С, за 5-6 часа, без разбъркване. След изтичане на времето, киселото мляко се охлажда до 20С (стайна температура), след което се съхранява в хладилник при температура от +2 до +6С.Ако имате уред за приготвяне на кисело мляко прочетете инструкцията на производителя.Дозировка:едно саше може да закваси до 3 литра мляко.Специални условия на съхранение: при температура от +8С до -6С.Опаковка: 7 сашета
Оригинален български продукт. Съдържа Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Едно саше е заквасва 3 литра мляко.
Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност