Ечемик за покълване-500гр.

0.5 кг
3.4 лв. Единица 1 кг
Наличност: Наличен
1.70лв. / 0.87€

Description

Ечемик за покълване

[caption id="attachment_3363" align="alignnone" width="225"]Ечемик за покълване Ечемик за покълване[/caption]Подходящи за директна консумация както и за приготвяне на ечемичен малц. Една от най-древните рецепти за правене на бира е от ечемик: Първо се намокря ечемика с вода и се оставя да преседи. След това мокрите зърна се смесват с леко запечените ечемичени кълнове (малц) в голям съд и се добавя още вода. Тази смес се оставя да ферментира. Течността става доста плътна и трябва да се прецеди преди употреба. За покълване поставете 200гр в чиния и покрийте с вода. След 12 часа излейте водата и оставете зърното в чинията. Поддържайте го влажно и го разбърквайте. След 72 часа имате кълнове готови за консумация.В 100g се съдържат: белтъчини - 12,48g мазнини - 2,3g въглехидрати - 73,48g енергийност - 354kcaПроизход:България
Модел: ечемик-за-покълване-500гр

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност