Нахутена мая 300гр.

0.5 кг
13 лв. Единица 1 кг
Наличност: Наличен
6.50лв. / 3.32€

Description

Основно описание: Нахутена мая

С „нахутената мая” се връщаме към позабравения начин за „прихващане на квас”. Хлябът и ритуалните хлебни изделия, приготвени у дома, днес се отличават с типичния за „онова” време аромат и вкус,  все още здраво запечатан в подсъзнанието на голям брой хора.Предназначение:Нахутената мая е един „натурален” продукт, с който могат да се приготвят всякакъв вид маяни теста дори и в заведенията за обществено хранене: питки, блатове за пици, баници с мая, гризини, бисквити, козуначни кифли и т.н. Отношението към  „приспаните” дрожди и млечно кисели бактерии трябва да бъде особено „нежно”.Доза за влагане:В около 100 мл хладка вода, с температура близка до температурата на тялото, се разбъркват две мерителни лъжички (около20 грама ) от маята и се оставя 30 – 40 минути (понякога и повече от два часа)  да се хидратира и да започне да „работи” (образува се пяна и се усеща миризма на ферментация). Тази мая е достатъчна за 500 грама бяло брашно. Ако брашното е пълнозърнесто, количеството на маята се завишава с около ½.Подхваща се тестото. Добре е  брашното да бъде с приблизително същата    температура и по възможност – пресято (наситено с въздух).Нисога не разтваряйти солта в маята!Солта силно подтиска развитието на дрождите. Добавяйте сол в брашното!  След като тестото си е „починало”   направите последно омесване преди да извършите окончателното  оформяне.С нахутената мая Вие винаги ще се наслаждавате на собствените си успехи в готовите изделия!  Опаковка и съхранение:Нахутената мая се предлага в полиетиленови пликчета с цип, по 300 грама. Едно пликче е разчетено да гарантира 15 бр. замесвания. Когато разпечатате пликчето прехвърлете съдържанието му в бурканче с винт и го съхранявайте в хладилник. Така ще запазите    активността на маята за дълго време.„Нахутената мая” ни кара да си припомним позабравения способ  за направа  на вкусен и траен хляб чрез  „прихващане на квас”. Хлябът и ритуалните хлебни изделия, приготвени у дома  се отличават с типичния за „онова” време аромат и вкус,  все още много здраво запечатан в подсъзнанието ни. Замесете хляб и се убедете!
Модел: нахутена-мая-300гр

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност